Who We Are

Despre noi

Susţinători ai produselor locale, pasionaţi de mâncare vegetariană, iubitori de natură, respectuoşi faţă de hrană. Greenery este un proiect gastronomic care a început în anul 2016, din pasiune pentru mâncare sănătoasă, locală, delicioasă. S-a dezvoltat de la un food truck, la o bucatarie completă, unde desfăşurăm cine, ateliere de gătit şi facem zilnic delivery prin platformele de comandat mancare.
În spatele bucătăriei Greenery se află două persoane, Anda şi Csilla, pasionate de mâncare sănătoasă, autentică, gătită atent, cu suflet. Ne-am cunoscut în 2017, prin prisma intereselor comune, în cadrul asociaţiei Food Waste Combat, unde amândouă activam ca voluntari. Acest proiect a născut multe prietenii şi experienţe unice, din care s-a desprins şi asocierea noastră, în Greenery.

 
Anda: după 11 ani de experienţă în companii multinaţionale, am decis să încerc antreprenoriatul în domeniul care mă pasionează cel mai tare: gătitul. Am început The Little Greenery prin participarea la primul Street Food Festival 2016, cu o rulotă închiriată, cu prietenii alături şi multă distracţie, după care treaba a devenit tot mai serioasă. Am continuat cu catering pentru evenimente, pe bază de produse locale şi ulterior am pornit şi cu delivery zilnic şi ateliere de gătit. În 2019 am pus stop jobului stabil ca să mă dedic în totalitate acestui business. Sunt încrezătoare că am format o mică comunitate cu oameni care au valori asemănătoare şi sper să putem oferi mai departe produse de calitate şi experienţe autentice.

Csilla: cu background în teatrologie, muncă de radio, evenimente, acum interim project manager în Food Waste Combat, am decis să mă alătur în Greenery, pentru că sunt o dedicată a sustenabilităţii, mâncării autentice şi pasionată de gătit. Sunt persoana care nu prea merge la supermarket. Locuiesc într-adevăr aproape de piață, și oricum, o discuție cu producătorii locali aduce întotdeauna o nouă rețetă pe listă. Pe cât posibil, fac cumpărăturile în recipiente proprii pe care îmi place să le umplu cu ouă de la găini crescute pe sol, smântână și brănzică de la vaci care stau pe câmp și niște roșii de-alea bune ca la bunica din grădină. Pentru mine gătitul este o plăcere, îmi place bucătăria tradițională, gusturile autentice, dar sunt în aceeași timp curioasă și curajoasă să încerc rețete noi, mai puțin cunoscute, din alte culturi. Consider că hrana gustoasă și mâncatul împreună ne unește.